Skip to main content
In een wereld waar informatie steeds sneller beschikbaar moet zijn, wordt voortdurend het uiterste gevraagd van de informatie- en communicatietechnologie.
Voor een snelle en betrouwbare overdracht van zowel data, video of voice wordt tegenwoordig veel gebruik gemaakt van glasvezelkabels.

Kadem B.V. verzorgt turn-key projecten op het gebied van (glasvezel) netwerken, waarbij de X staat voor al het mogelijke, Fiber to the Business, Fiber to the Desk, Fiber to the Home etc. Zo sluiten wij jaarlijks in verschillende gemeenten, huishoudens aan op glasvezel. Al dan niet in combinatie met techniek op het gebied van coax, mobiel en koper.
Glasvezelblazen is technisch werk wat met grote zorg moet worden uitgevoerd. Het woord glas zegt al meer als voldoende om duidelijk te maken dat de kabels erg kwetsbaar zijn en dat vereist goede kennis en voorzichtigheid bij het inblazen.

Kadem B.V. is gespecialiseerd in de afmontage en (fusie)lassen van zowel multimode als singlemode glasvezelkabels. De kwaliteit van de kabel, lassen en connectoren kunnen worden gemeten middels een OTDR- en/of dempingsmeting.

Een Optische Tijd Domein Reflectometer (OTDR) is een meetinstrument om glasvezel(kabel) door te meten. De meting bestaat uit een grafiek met daarin de demping (afname van het vermogen van het licht) van de glasvezel als functie van de afstand. Op deze manier kunnen glasvezelnetwerken worden doorgemeten voor oplevering of eventueel storingen worden gelokaliseerd.
Van de meting wordt natuurlijk een rapportage opgesteld waarin de gegevens met betrekking tot, de fiberlengte, de kwaliteit van de lassen en connectoren en de fouten in het netwerk.
Ook kunnen wij het ingraven van HDPE beschermbuizen voor u verzorgen, inclusief vergunningsaanvraag, Klic-melding, analoge en digitale revisie.